Puding od tapioke

Puding od tapioke

 Bezglutenska poslastica idealna za ljude koji imaju inzulinsku rezistenciju je puding od tapioke. Tapioka sadrži 80% probavljivog škroba i odlična je za sve one koji ne podnose gluten. Prilikom kuhanja perle tapioke povećaju svoj volumen oko tri puta, pa su za jedan obrok dovoljne dvije kašikice sirovih perlica.

Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju želju za ugljikohidratima. Ovaj začin može pomoći kod gastritisa, dijabetesa, povišenog holesterola, gljivičnih i bakterijskih infekcija. 

Recept (za 1 osobu):

20 g tapioke
100 ml domaćeg kravljeg mlijeka (koje čak ni meni u ovoj kombinaciji s cimetom ne smeta iako sam osjetljiva na laktozu, a ako baš imate intoleranciju onda rižino ili bademovo) 
malo štapića vanilije
zaslađivač po izboru

U šerpicu staviti mlijeko, perle, štapić i zaslađivač po izboru. Kuhati 10-15 minuta dok se ne zgusne. Posuti cimetom, svježim ili smrznutim voćem. Dobar tek.

Share This!

Show Buttons
Hide Buttons