Rogač kolač bez glutena

Rogač kolač bez glutena

 

Naš tea party počeo je mojim omiljenim  Loyd čajem od mente a završio sa jednostavnim i brzim kolačem od rogača koji djeca obožavaju, a kao što vidite i plišane igračke 😂.

Recept: umutite 1 jaje, malo putera ili ulje, 1 acidofilno mlijeko, bezglutensko brašno (po potrebi), 100 g rogača, prašak za pecivo, 2 jabuke, cimet. Pecite u kalupu, na papiru za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 30 min. Prelijte čokoladom za kuhanje/čokoladom bez šećera, u smjesu dodajte pekmez od jabuka bez dodanog šećera ili apsolutno ništa jer je rogač prirodno sladak, i u starom Egiptu koristio se kao zaslađivač.

Rogač sadrži kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan, selen, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, vitamin E i folnu kiselinu. Reducira loš holesterol, djeluje u borbi protiv raka materice, astme te ima antialergijska svojstva.

 

Share This!

Show Buttons
Hide Buttons