Filtriranje vode

Filtriranje vode

Nekako se stalno poteže pitanje vode u našem gradu, i čestih stomačnih problema od pretjeranog hlorisanja vode – pa mi se činilo sebično da ovo otkriće čuvam samo za sebe. Mnogi su sigurno čuli za filtriranje vode, a ja mogu samo preporučiti nešto što i sama koristim već osam godina. Prvenstveno sam koristila Britu, ali po kuhalu za vodu – koje se kvarilo svako malo (pa sam za godinu dana promijenila tri) shvatila sam da je Brita najjednostavniji bokal za filtriranje i da mi treba nešto više.

Reverzna osmoza koja odstranjuje kamenac, hlor, teške metale, organska jedinjenja, mutnoću, bakterije i viruse iz vode i kao rezultat imate kvalitet vode za piće koji zadovoljava sve standarde. Tokom redukcija vode uvijek u spremniku imate 7 l filtrirane vode. Nakon toga sam nabavila i filtere za mašinu za suđe i veš mašinu, kao i tuš. Od tada imam isto kuhalo a imam i iste mašine bez kvarova. Što je najbitnije filtriranu vodu koristim i za piće, pranje namirnica i kuhanje.

Pored filtritane vode – ozonirana i visoko alkalna voda preporučuje se onkološkim pacijentima jer ne dopuštaju da se ćelije raka razmnožavaju. Za više informacija – http://www.adeptocompany.ba

Share This!

Show Buttons
Hide Buttons