Never give up

Never give up

Kada imate inzulinsku rezistenciju, hipotireozu, hipovitaminozu D, policistične jajnike i uz to imate višak kilograma i usporen metabolizam – ni uz najveće napore i treninge ne postižete nikakve rezultate. A najgore od svega je što osjećate umor već kad se ujutru probudite.  Meni su napor predstavljale stepenice, nisam mogla disati, jako brzo sam se umarala i stalno sam bila bolesna. A oduvijek sam se bavila sportom i bila aktivna čak i u trudnoći, ali ni uz najveću volju i želju ništa se nije dešavalo. Trenirala sam sve više da bih postigla neki rezultat a bilo mi je sve lošije. Najgore je bilo pogledati se u ogledalo i zapitati se – zašto se to dešava i šta učiniti ali odgovora nije bilo. Nakon dijagnoze i adekvatne terapije, prvi pomak sam osjetila već za mjesec dana. Moj organizam je prije terapije zadržavao vodu, jedna mi je noga bila 10 cm deblja od druge, kompletno tijelo je oteklo, moje lice, kapci…

Nakon mjesec dana izgubila sam prvih 5 kg i sigurna sam da je sve to bila voda koja se nakupljala u organizmu i pravila velike probleme. I tada sam počela da se jako puno krećem, gdje god sam mogla išla bih pješke, i samo hodala, hodala i hodala. Tek nakon dvije godine sam počela trenirati, kada sam dobila nalaze urednog inzulina, u svome stanu, u haustoru, slušala savjete mog trenera koji je pronalazio sve moguće načine da uradim što više toga sama, kod kuće. Koristili smo flaše za vodu kao tegove, elastičnu gumu, tabure kao steper, TRX, radili visokointenzivne intervalne treninge, i po prvi put sam osjetila da se vraćam u normalu. Da ja to napokon mogu, nakon 8 godina borbe.

Cilj je oduvijek bio izaći iz nje kao pobjednik – obesitas/inzulinska rezistencija/hipovitaminoza/hipotireoza/policistični jajnici vs Dalal.  Svo to vrijeme radila sam na svom prvom singlu na engleskom jeziku “Never give up” koji mi nije dopuštao da se predam nijednog trenutka. Jer kako ćete mi vi, ako se predam nakon svega, vjerovati kada vam kažem da ne odustanete? Davno sam ogolila dušu u svojim autorskim pjesmama a ovo je za mene bila stepenica iznad. Smatram da je većina problema rješivo ako o njima pričamo javno i ako jedni druge bodrimo u svakodnevnim borbama.

Share This!

Show Buttons
Hide Buttons